Where Business Meets Art
T: +32 9 242 88 88 - @: info@de-palmenaer.be

Conference center

Maaltebruggekasteel: historische toplocatie voor events en vergaderingen

92

Het Maaltebruggekasteel is een architecturale parel. die door grondige renovatie zijn gloedvolle glans terugkreeg. Je ademt er de rijke traditie van het verleden.

Kenmerkend voor het gebouw is het harmonieus huwelijk tussen twee stijlen: de neogotiek en het classicisme.

De historische charme is slechts één deel van de aantrekkingskracht. Het kasteel beschikt over een brede waaier aan troeven.

Een uitstekende ligging, een ideale infrastructuur, en een onberispelijke service, maken van het Maaltebruggekasteel een toplocatie voor meeting events.

En last but not least is er de originele verhuurformule. Bij voorkeur wordt het hele kasteel voor één evenement tegelijk verhuurd.

Uniek is ook dat u uw evenement gemakkelijk met artistieke en culinaire hoogstandjes kan combineren. Geheel vrijblijvend uiteraard.

Ontdek samen met ons de mogelijkheden van een eeuwenoud ‘Maison de Plaisance’.

 

TROEVEN

 • HISTORISCH KADER
 • UITSTEKENDE LIGGING
 • STIJLVOLLE SERVICE
 • BETAALBAAR
 • EXCLUSIEVE VERHURING MOGELIJK
 • EIGEN CATERAAR INDIEN GEWENST

65

 

 1. DE AANTREKKINGSKRACHT

 

 Strategisch gelegen en goed bereikbaar

100

Het Maaltebruggekasteel bevindt zich aan de rand van Gent op de grens met deelgemeente Sint-Denijs-Westrem, meer bepaald in de Maalte site.

Het is zeer strategisch gelegen. Enerzijds dicht bij grote uitvalswegen en snelwegen en gemakkelijk via het openbaar vervoer te bereiken; anderzijds net buiten de stadskern, grenzend aan het belangrijkste stadspark van Gent, namelijk het Maaltepark. Die rust en natuur bieden mooie gelegenheden om bijvoorbeeld de pauzes van uw evenement aangenaam op te vullen.
Er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. 

  MARKANT

 • Twee stijlen: neogotisch en classicistisch
 • Une Maison de Plaisance
 • Schilderwerken Bressers-Blanchaert
 • Waardevolle neogotische huiskapel
 • Glas-in-lood-ramen

96

Historisch kader charmeert uw gasten

Omstreeks 250 jaar geleden begon het hier allemaal. Op de Ferraris-kaart van de jaren 1771-1778 staat de huidige site vermeld als ‘De Blauwe Poorte’. Het kasteel werd in 1838 eigendom van Ferdinand Lousbergs, eigenaar van de grote katoenfabriek aan de Gentse Reep. Hij breidde het kasteel gevoelig uit in 1850 tot “Une maison de Plaisance”.
 
De huidige eigenaar begon vorig jaar het Maaltebruggekasteel in zijn volle glorie te herstellen. De benedenverdieping werd omgetoverd tot een sfeervol conference center. De oorspronkelijke binnenbekleding en prachtige schilderwerken van de kunstschilders Bressers-Blanchaert, wier atelier in de wijk Maaltebrugge was gevestigd, werden met zorg bewaard en hersteld. De waardevolle neogotische huiskapel (één van de de meest markante in de Nederlanden, volgens historische bronnen) werd vakkundig opgefrist. De glas-in-loodramen werden geduldig en met smaak gerestaureerd. Een gerenommeerde glasontwerpster mocht haar creativiteit botvieren op het ontwerp van een hedendaags glasraam. Een heuse blikvanger die vlekkeloos de overgang van de classicistische vleugel naar de neogotische realiseert.

In dit schitterend decor ontvangt u uw gasten in stijl. Uw klanten zullen er mooie momenten beleven. U scoort ongetwijfeld. Ideaal om uw ondernemerschap volop te laten renderen. 

Kasteelheer voor één dag

Wie een evenement bij ons organiseert, huurt in de meeste gevallen meteen het hele kasteel. Voor een halve of volledige dag. En dit tegen zeer haalbare prijzen. U en uw gasten worden niet gestoord door een ander evenement. De grote zaal, de kleinere zalen, de inkomhal, de neogotische huiskapel, het terras,… staan exclusief ter uwer beschikking.
U bent gedurende één dag een heuse kasteelheer of kasteelvrouw! 

 61 Multifunctionele zalen voor elk event

De multifunctionele zalen kunnen flexibel worden ingedeeld. Zo kunnen we volledig tegemoet komen aan uw behoeften en wensen.
Het Maaltebruggekasteel voorziet u van een professionele geluidsapparatuur en belichting. Er is ook airconditioning en luchtkoeling. U kunt er gerust in zijn dat uw event volgens een technisch vlekkeloos scenario zal verlopen.
Daardoor is het Maaltebruggekasteel bijzonder geschikt voor een grote diversiteit van events. We hebben ze gemakshalve voor u ingedeeld in vier categorieën. Zakelijke events, product events, culinaire events en culturele events. 
 

 2. DE MOGELIJKHEDEN

52
Zakelijke events
Eerst en vooral is het kasteel een gesmaakt decor voor zakelijke events, zoals (ontbijt)seminaries, bedrijfsontvangsten,  personeelstrainingen, personeelsfeesten (maximum tot 250 personen afhankelijk van de opstelling). Aangepast aan de wensen en budget van uw bedrijf.
U kan uw zakelijke bijeenkomsten combineren met of zonder artistieke hoogstandjes en culinaire verwennerij.

87

40

49

 

Product events 

Een nieuw product wil u uiteraard met stijl introduceren. Het 250 jaar oude neogotisch kasteel is bijzonder geschikt voor product events.

Kunt u het zich inbeelden om bijvoorbeeld uw verblindende juwelencollecties tentoon te stellen in onze neogotische huiskapel? Dit architecturaal kroonjuweel zal uw gasten met verstomming slaan! Zo komt uw boodschap of presentatie al meteen veel beter uit de verf en blijft ze langer doorklinken in de hoofden van uw doelgroepen.

66

 

13

Culinaire events
Voor culinaire events met klasse kunt ook in het kasteel terecht. Verras uw stakeholders met een origineel diner in onze neogotische zaal, die plaatsbiedt aan maximum 20 personen. Smaakvol in alle betekenissen van het woord!

86

Bij goed weer kan u het aperitief nemen op het terras met geajoureerde leuning. U heeft een prachtig uitzicht op de Engelse landschapstuin. Van een buitenkans gesproken!
Een mooi alternatief is onze inkomhal. Royaal ruim voor het ontvangen van uw gasten. De talrijke, grote ramen verlenen de ruimte een mooi transparant licht. Van een ideale binnenkomer gesproken!
U kan in het Maaltebruggekasteel recepties, wijndegustaties, banketten, (walking)diners enfamiliebijeenkomsten organiseren.

 93

Culturele events

 Het Maaltebruggekasteel, waar kunstforum ID+Art haar thuishaven heeft, is de uitgelezen plaats voor uw culturele events.

De prachtige huiskapel met haar neogotisch interieur heeft een buitengewone akoestiek, uiterst geschikt voor het organiseren van een intimistisch concert.

   99

De zalen tovert u om tot gezellige huiskamers. Uw cultureel evenement krijgt meteen net dat ietsje meer uitstraling.

Het historische decor leent zich bijzonder goed voor een heel pallet van culturele events gaande van salonconcerten overlezingen, fototentoonstellingen enkunsttentoonstellingen, tot cultuurhistorische uiteenzettingen (door ons georganiseerd).
98

Het ruime terras aan het park, is bijzonder geschikt  voor een openluchtconcert. Een kunststukje dat uw genodigden naar waarde zullen weten te schatten!

 3. DE DIENSTEN OP AANVRAAG

71

73

88

Om uw event professioneel te ondersteunen, bieden wij u – indien gewenst – all-inclusive pakketten aan. Indien u zich niet wil bekommeren om onthaal, receptie en catering, kunnen wij voor u alles perfect in de juiste banen leiden. U kan kiezen uit een waaier van mogelijkheden: walking dinner, warm en koud buffet, gastronomisch diner in de neogotische zaal, een stijlvolle receptie,…
Welke formule u ook kiest, niets wordt aan het toeval overgelaten zodat u in een ontspannen sfeer ten volle kan genieten. Uw gasten worden door onze professionele medewerkers omringd met de grootste zorg.
Deze diensten zijn optioneel. Bovendien staat het u onder bepaalde condities vrij om samen te werken met de cateraar van uw keuze.

 4. MEER INFORMATIE

Als u wil weten wat het Maaltebruggekasteel nog meer voor uw event kan betekenen, maak vrijblijvend een afspraak.