Where Business Meets Art
T: +32 9 242 88 88 - @: info@de-palmenaer.be

ID+Art Hamme

Van ongewis avontuur naar vaste plek voor kunst

Het ID+Center in Hamme is volop in beweging. Het is dan ook evident dat de galerieruimte, als schakel in deze ketting, mee evolueert in het totaalproject. In die context zijn wij dan ook verhuisd, weliswaar onder hetzelfde dak uiteraard.

De voormalige videotheek (achteraan links in de grote hal) hebben wij de voorbije maanden omgebouwd tot expositiezaal. Maar renoveren kost tijd en energie. Onze tijdelijke tussenstop is eindelijk voorbij, zodat hamer, boormachine, kwasten en verfpotten weer kunnen worden weggeborgen.

De uitspraak van dichter Herman Gorter indachtig : “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”, is voor ons de tijd nu rijp om het glas te heffen op een hernieuwde en veelbelovende start met een expositie die in één woord dan ook ons ietwat langere stilzwijgen perfect verklaart:

Collectie
DE VERHUIS
Selectie

U bent dan ook van harte uitgenodigd op de doorlopende cocktail tijdens het openingsweekend,
 op vrijdag 31 maart 2006, van 18 tot 20 uur
 op zaterdag 1april 2006, van 14 tot 17 uur
 op zondag 2 april 2006, van 11 tot 18 uur

Een galerie is een trefpunt, een rustpunt en een speerpunt.
Door deze drie hoedanigheden in evenwicht te brengen,
drijven Frank De Palmenaer en Freddy Huylenbroeck hun kunstforum Hamme
doelbewust en trefzeker naar een hoogtepunt.

De tentoonstelling loopt tot en met Paaszondag 16 april, zaterdag en zondag telkens van 14 tot 18 uur, de andere dagen op afspraak – telefoon 0476 28 31 94.


Onze volgende activiteit start op zondag 23 april met een tentoonstelling rond de schilderkunst en het sculpturale oeuvre van André Verschelden n.a.v. zijn 70ste verjaardag. 

ID+Art Hamme

Adres : Sint-Jansstraat 27 te 9220 Hamme

Gesticht : 27 november 1998

Voorzitter : Frank De Palmenaer

Artistiek Coördinator : Freddy Huylenbroeck

Beschrijving : Exponenten van verschillende stromingen in de 20e-eeuwse en hedendaagse kunst in nationale en internationale context, waarbij de persoonlijke affiniteit bepalend is. Wij tonen zowel werken van kunstenaars met een zekere waardering, als van jonge artiesten met de nadruk op vernieuwing en experiment.

Exposities : verscheidenheid in stijl, techniek en benadering. De rode draad is steeds kwaliteit en beeldende kracht. Vier wisselende presentaties per jaar, verspreid over vier zalen. Individuele en thematische groepstentoonstellingen.

Openingsuren : zaterdag en zondag, telkens van 14 tot 18 uur – gesloten op feestdagen. Andere dagen op afspraak.

Vakantieperiode: juli en augustus